Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
27 février 2012 1 27 /02 /février /2012 08:00

 

Menim en çox sevdiyim piroqlardan biridir.Ilk baxisdan çetin gorsene biler,amma ise basladiqdan sorna o qeder de çetin deyil.Piroqa alma siresi ile karamel xususi heç neye benzemeyen dad verir

DSCN3051.JPG

  Lazim olan erzaqlar:

Xemir uçun:

300 qr un

150 qr kere yagi( 3 saat evvel soyuducudan çixartmaq lazimdi ki, yumushalsin)

3 xorek qasigi seker

duz

80 ml iliq su ve ya sud

Uzeri uçun:

100 qr yag

180 qr seker

5 alma

Hazirlanmasi:

almalarin qabirini soyuruq ve 8 yere bolub kenara qoyuruq

DSCN3022.jpg

Boyuk tavada orta odda yagi eridirik ve yaga seker elave edirik qehve rengli karamel olana kimi qarisdiririq ki, yanmasin

DSCN3027

DSCN3033

 DSCN3035.jpg

almalari karamalin ustune yigiriq ve tez-tez çeviririk ki, alti da ustu de karamellessin

DSCN3037.jpg

25 deqiqe almalari karamelin içinde bisiririk .almalar tam karamellesenden sonra tavanin odunu tam açiriq ki, suyu çekilsin ve karamel berkisin

Almalar bisdiyi muddetde xemiri hazirlayiriq:

bunun uçun,yumusalmis yaga un,seker ve duz qatib umac eliyirik

DSCN3042.jpg

umacimiz hazir olan kimi iliq suyu elave edirik ve tez xemiri qarisdiririq 

çox yogurmuruq sadece kenarlardan umaci getirib xemire yapisdiririq

DSCN3044.jpg

xemir asan açilsin deye kagizin ustunde açiriq

qayidaq almalara:

sobaya qoyacagimiz dairevi qabin dibini yaglayiriq ve almalari duzuruk tavanin dibinda qalan karameli de ustune tokuruk

DSCN3046.jpg

xemiri de almalarin ustune qoyuruq ve çengel ile desirik ki, xemir qalxmasin

DSCN3049.jpg

30 deqiqe 200°C qizmis sobada bisiririk. Bisdikden 15 deqiqe sonra çeviririk

Nus olsun!!!




 

Partager cet article

Repost 0
Published by azerbaycanmetbexi - dans Şirniyyat
commenter cet article

commentaires

Présentation

Recherche

Pages

Liens