Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
26 juin 2012 2 26 /06 /juin /2012 09:09

DSCN4366.jpg

Lazim olan erzaqlar:

3 yumurta

1st.seker tozu

100 qr.kere yagi

4 x.q bal

2 ç.q qabartma tozu

3-4 st un

Krem uçun:

2 banka qatilasdirilmis sud 

250 qr.yumusalmis kere yagi

Hazirlanmasi:

qazanin içnine su tokub qaynamaga qoyuruq 

qazanin ustune qoyula bilen,istiye davamli qabda yumurta ve sekeri qarisdirib yagi ve bali elave edirik

qabi su qaynatdigimiz qazanin ustune qoyuruq

seker ve yag tam eriyine kimi qarisdiririq

DSCN4306

qabartma tozunu elave edirik.Qarisimin uzerinde ag kopukler emele gelecek.

DSCN4307

Bir neçe deqiqe qarisdirmaga davam edirik

Oddan kenarda unu elave edib qarisdiririk.xemir bir az ele yapisir 5-6 hisseye ayiririq

DSCN4309

sobani 200°C yandiririq

boyuk listin dibini yagliyiq

Elimizi una batirib kundeleri listin ustunde elimiz ile açiriq,sonra açilmis xemirin ustune bosqab qoyub kenarlarin kesirik.Kenari bize hazir tortun ustune ovmaq uçun lazim olacaq

DSCN4316

DSCN4318

5-7 deqiqe qizmis peçde bisiririk.Tam qizarmamis gotururuk

DSCN4322.JPG

Bu qayda ile butun kundeleri bisiririk.Her defe listin dibini yaglayiriq

Kremi hazirlayiriq:

Yumusalmis yagi krem kimi olana kimi çaliriq.

DSCN4319

1,5 banka qatilasmis sudu yavas-yavas yaga elave edirik ve çalmaga davam edirik

DSCN4320.JPG

 

tortun yigilmasi:

Laylarin arasina ve kenarlarina kremi çekib ust-uste yigiriq

kenarlardan kesdiyimiz xemirleri ovuntu kimi eliyirik

userine ve kenarlarina ovuntunu tokuruk

DSCN4324

tortu soyuducuya en azi 1 gunluk qoyuruq

NUS OLSUN!!!

Partager cet article

Repost 0
Published by azerbaycanmetbexi - dans Şirniyyat
commenter cet article

commentaires

Présentation

Recherche

Pages

Liens