Lazim olan erzaqlar:
xemir uçun:
2 yumurta
1 st.sud
1 paket maya
2x.q seker
200 qr yag
500 qr un (+,-) ola biler
Iç uçun:
200 qr gobelek
1 boyuk sogan
zovge gore holland pendiri
Hazirlanmasi:
Sudu qizdiririq ki, iliq olsun
içine seker ve mayani elave edib kenara qoyuruq
Unu eleyirik, yumusalmis yag ile umac eliyirik
yumurtalari ve mayali sudu elave edib xemir eliyirik ele çox yapisirsa bir az un elave edirik
xemiri Yarim saatliq soyuduguya qoyuruq
içi hazirlayiriq:
Gobeleyi ve sogani dograyiriq
Qizmis tavada gobeleyi qizardiriq suyu çekilenden sonra sogani elave edirik
sogan yumusalib bisene kimi qizardiriq duz ve istiot elave edirik
soyumaga qoyuruq
30 deqiqe sonra xemiri soyuducudan goturub 2 hisseye ayiririq
sobani 200°C qizdiririq
dairevi formanin dibini yagliyiriq,xemirin birini yayib formaya qoyuruq kenarlarin qaldiririq
uzerine gobelek ile sogani elave edirik ve pendiri tokuruk
o biri xemiri de açib onun ustunu baglayiriq
kenarlarin yapisdiririq ki, açilmasin
uzerine yumurta sarisi çekib ustu qizarana kimi bisiririk
piroqun içi isteye gore deyise biler meselen qiymeli ve ya toyuq sinesi ile terevezli ve s.
NUS OLSUN