Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
14 décembre 2013 6 14 /12 /décembre /2013 18:30

sekil-2 0220

Xemir uçun lazim olan erzaqlar

  • 125 qr yag
  • 70 qr seker
  • 1 yumurta sarisi
  • 50 ml su
  • 1 çimdik duz

Krem uçun lazim olan erzaqalr

  • 500 ml sud
  • 200 qr seker
  • 4 yumurta sarisi
  • 50 qr un
  • 1 çay qasigi vanil

250-300 qr çiyelek

Sirop

  • 50 ml su
  • 50 qr seker
  • 2 yarpaq jelatin
  • limon suyu

Xemirin hazirlanmasi

Yumurta sarisi ile sekeri agarana kimi çaliriq ve bir az su elave edirik.
Unu dag kimi eliyirik dogranmis yagi ustune qoyuruq, un ile yagdan elimiz ile umac eliyirik.

sekil-2 0210

sekil-2-0211.JPG

Umacin ortasini dag kimi eiyirik ve yumurta ile suyu elave edirik

Ehmallica guc vermeden xemiri kenarlardan ortaya gediririk.Xemiri ovcumucun içine aliriq bir yerde qalirsa yogurmuruq, dagilirsa bir az su elave edirik.

Sonra ovcumuzun içi ile xemiri ezirik

Kundeleyirik yumsaq xemir olmalidir

sekil-2 0213

Xemiri açib folqa kagizi serilmis tart qabinda 180°C 15-20 deqiqe bisiririk .Xemirin ustunu bisirmemisden qabaq çengel batiririq ki xemir sismesin.

sekil-2 0215

sekil-2-0216.JPG

Kremin hazirlanmasi

Sudu qaynadiriq.Yumurta sarisi ile un, vanil sekeri, ve sekeri agarana kimi çaliriq
Yumurta sarisini qaynar sude tokub qarisdiririq.yeniden qazin ustune qoyuruq qatilasana kimi qarisdirirq.

Xemir bisdikden sonra soyuduruq ve kremi xemirin ustune tokuruk

sekil-2-0217.JPG

Çiyeleyi yuyuruq iki yere bolub kremin ustunden duzuruk

Verilenlere esasen sirop hazirlayiriq:

Su ile sekeri qaynadiriq jelatini elave edib qarisdiririq en sonda limon suyu elave edirik isti-isti çiyeleyin ustune firça ile surturuk .

sekil-2 0219

Nus olsun!!!

Partager cet article

Repost 0
Published by azerbaycanmetbexi - dans Şirniyyat
commenter cet article

commentaires

Angelilie 06/06/2017 21:30

beau blog. un plaisir de venir flâner sur vos pages. une belle découverte et un enchantement.N'hésitez pas à venir visiter mon blog. lien sur mon pseudo. au plaisir

Amélie 26/02/2015 11:06

Recette testee cet aprem. On a tous adore. Merci

Alfred 23/02/2015 10:32

Votre recette me convient parfaitement!

Présentation

Recherche

Pages

Liens