Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
7 mars 2012 3 07 /03 /mars /2012 10:27

DSCN3252.jpg

Lazim olan erzaqlar:

1 dolmaliq kelem

500 qr et

0,5 st duyu

2 boyuk sogan

tomat pastasi

goyerti(kesnis,suyud,ceferi,reyhan)

2 kok 

3 boyuk pomidor ve ya konservlesmis pomidor

duz,istiot,sarikok

Hazirlanmasi:

kelemin bas hissesini kvadrat formada kesib yarpaqlarini ayiririq

DSCN3177.jpg

Ayrilmis yarpaqlari qaynamis suda yumusalana kimi  porturuk amma çox bisirmirik

DSCN3184

Kelem portulduyu vaxt eti hazirlayiriq:

Ete çekilmis sogan,tomat pastasi,duyu, goyerti ,duz, istiot qatib yogururuq.Et yagsizdirsa bir az kere yagi elave edirik

DSCN3188.jpg

 

Portulmus kelem yarpagini ortadan 2 yere bolub qalin yerini kesirik 

DSCN3191.jpg

yarpagin ortasina bir az yumrulanmis et qoyuruq,ve bir terefi açiq bukuruk 

 

DSCN3193.jpg

bukulmus dolmalari ust-uste yigiriq

artiq qalan kelemleri ince-ince dograyiriq

DSCN3195

500 ml qaynamis suya tomat pastasi ve sarikok qatib qarisdiririq

kokleri rendeleyirik

pomidorun qabigini soyuruq

dolma bisireceyimiz qazanin dibine duru yag tokuruk

ince dogradigimiz kelemin bir hissesin qazana tokuruk

dolmalari qazana duzuruk 2 cerge duzdukden sonra rendelenmis kok ve pomidorun bir hissesin tokuruk ve novbeti dolmalari duzuruk

sonra yerde qalan incelenmis kelem, rendelenmis kok ve pomidoru tokuruk

 isteye gore bir az kere yagi qoyuruq 


DSCN3198.jpg

Qazanin ustune duzeltdiyimiz tomatli suyu tokuruk 

Dolmalarin ustune balaca qapaq ve ya bosqab qoyuruq

texminen 2 saat vam odda bisiririk

DSCN3201

Nus olsun!!!

Partager cet article

Repost 0
Published by azerbaycanmetbexi - dans milli yemekler
commenter cet article

commentaires

Présentation

Recherche

Pages

Liens