Lazim olan erzaqlar
Plov uçun:
4 st uzun duyu
150-200 qr yag
duz
zeferan
Qazmaq üçün:
150 qr un
75 qr eridilmis yag
50 ml su
duz
Hazirlanmasi:
geceden düyünu duzlu suda isladiriq
zeferanin üstune qaynar su töküruk ve üstune nelbeki qoyuruq ki, dem alsin
seherisi gün qazmagi hazirlayiriq.
bunun üçün verilenlere esasen yumusaq xemir yogururuq.Xemirin üstunü örtmeden kenara qoyuruq ki, berkisin
Daha sonra xemiri yayiriq ve bir az quruduruq
Böyük qazanda su qaynadiriq.qaynayan kimi duzunu ve düyünü elave edirik.Düyünü max.5 deqiqe bisiririk.ve süzürük
Qazanin dibini temizleyirik ki, düyü qalmasin,sonra kere yagi töküb her terefini yaglayib qazmagi qazana ters çeviririk ve islediyimiz formada kesirik
Düyünu hisse-hisse qazana tökürük. Yarisini tökdükden sonra yagin yarisini elave edirik ve üstüne qalan düyü ve yene de yag.
qazanin qapagini çay desmalina bükürük vam xodda bisiririk
10 deqiqe sonra qazana demlenmis zeferan ve 1 st su elave edirik
her 15 deqiqeden bir qazani firladiriq ki, her terefi eyni bissin
plov 1,5-2 saata hazir olur
Nus olsun!!!